Warren Buffett methode

Beleggen volgens de Warren Buffett methode. Door: Tom Lassing

vrijdag, juni 17, 2005

Biertje?

Afgelopen weken kregen we van meerdere beleggers vragen over Buffett’s belegging in Anheuser-Busch Companies (BUD), ’s werelds grootste bierbrouwer. Binnenkort besteden uitgebreider aandacht aan het bedrijf, en zullen we ingaan op de aankoopkoers van Buffett (+/- $ 48.-).

De vragen die we binnenkregen betroffen veelal de financiële criteria die wij aan onze beleggingen stellen (blz. 15 E-Book: http://www.beursbox.nl/2005/04/nieuw-nederlandstalig-warren-buffett.html). Hoe was het nu mogelijk dat Buffett aandelen koopt van een bedrijf met aanzienlijke schulden? In het E-Book stelden we als maximum voor de Dept/Equity ratio 50%. Bij Anheuser bedraagt deze in 2004 ruim 300%!

Het antwoord is eenvoudig. De business van Anheuser produceert zo’n stabiele cashflow, dat aantrekken van vreemd vermogen –tot een bepaald niveau – nauwelijks extra risico’s met zich meebrengt. Aangezien het rendement op dit vreemde vermogen (aanzienlijk) boven de kosten ervan (rente) uitstijgen, zijn de lange termijn beleggers hiermee gediend. Anheuser-Busch is daarmee een uitzondering op ons Dept/Equity <50%>


Hendrik Oude Nijhuis