Warren Buffett methode

Beleggen volgens de Warren Buffett methode. Door: Tom Lassing

vrijdag, juni 17, 2005

Pacific Sunwear -update

2 juni 2005

Vandaag weer omzetcijfers van Pacific Sunwear, het aandeel dat we in mei als kanshebber verstuurden (http://www.beursbox.nl/2005/05/gratis-aandelentip-obv-warren-buffett.html).

De cijfers zijn in lijn met onze verwachting, maar wat beter dan de gemiddelde analistenverwachting. Het aandeel kan dan ook weer enkele procenten toevoegen.


Interessant is –zo is ook enkele lezers van onze service opgevallen; dank voor de alertheid – dat omzetcijfers (en tevens winst- en andere cijfers) van onze aanbevelingen nogal eens positief verrassen. Toeval?


Dit is een interessante vraag. Hoewel wij niet over een glazen bol beschikken, denken wij niet dat het alleen aan toeval / geluk is toe te schrijven. Veelal kopen we fondsen die –om welke reden dan ook – aanzienlijk gezakt zijn. Door de getemperde analistenverwachting die oorzaak dan wel gevolg van de koersdaling is, zijn de verwachtingen minder hoog gespannen, en neemt de kans op een positieve verrassing toe. En hier kunnen wij –als valuebeleggers – dan weer mooi van profiteren.

Hendrik Oude Nijhuis