Warren Buffett methode

Beleggen volgens de Warren Buffett methode. Door: Tom Lassing

donderdag, februari 14, 2008

Kies voor winst

Warren Buffett is veel in het nieuws de laatste dagen. Veel beleggers denken hem te kennen, maar krijgen het niet voor elkaar om zelfs maar de basis van zijn methode in uitvoering te brengen.
Ze denken dus via zijn methode te kunnen werken, maar keer op keer maken ze dusdanige fouten dat ze pertinent niet volgens de Warren Buffett methode werken.
Immers kiest hij altijd voor structureel winstgevende ondernemingen.
Voor hem dus geen hoopvolle onderneming met een nieuw product dat de markt gaat veroveren. Hij kiest pertinent niet voor het mooie verhaal, voor de onbewezen beloftes van morgen.
Al die aandelen laat Warren Buffett liggen voor beleggers die veel te veel risico willen nemen. Het is net als met ondernemen. Je hoeft als ondernemer niet steeds alle risico's van de wereld te nemen. Ze zijn er wel, die ondernemers, maar die lopen keer op keer de kans om failliet te gaan. Ik ken ze ook die ondernemers die steeds voor 'alles of niets' gaan. Ze leven voor de kick, maar leven dus ook op de toppen van hun zenuwen. Zo zijn veel beleggers ook. Als dan de beurs een paar dagen zakt, dan knakken die zenuwen en worden domme dingen gedaan.

Labels: , , ,